Ik dans!

Projectbeschrijving

Het inzetten van dans in het basisonderwijs helpt leerlingen op veel verschillende manieren in hun ontwikkeling. Ze leren zich te uiten, ze doen kennis op over dans en ze leren meer over zichzelf. Daarnaast leren leerlingen buiten de lijnen te denken doordat hun creativiteit wordt aangeboord en stimuleert dans hun emotionele ontwikkeling doordat ze met passie en plezier met de lessen bezig zijn.

Dansdocenten van De Plantage geven, deels samen met stagiairs van ArtEZ Bachelor Docent Dans, op scholen in Tiel danslessen in de groepen 1/2, 3/4 en 5/6. De lessen hebben thema's zoals 'dans je droom' of 'ontdekkingsreizen' en vormen samen een leerlijn met een zorgvuldige opbouw. De blokken worden afgesloten met een kijkles voor de ouders en een presentatie voor de hele school. Per blok nemen groepsleerkrachten deel aan een voorbereidende workshop verzorgd door dansdocenten. Leerlingen volgen niet alleen de lessen, maar gaan ook op pad. Ze bezoeken dansvoorstellingen van Introdans en de dansacademie van ArtEZ.

Resultaten

  • Informatiemap Ik dans! (beschrijving van visie, projectdoelstellingen, eindtermen, competenties voor combinatiegroepen 1/2, 3/4 en 5/6)
  • Leerlijn dans primair onderwijs (lesopzet met passende muziek per les, gestructureerde opbouw, gebruik van thema's)
  • Projectfilm

Meer informatie

Projecteigenaar: De Plantage centrum voor de kunsten, Tiel
Contactpersoon: Roos Fokkema, RFokkema@plantage.info