Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
  29 september 2016
 

CMK: geen punt, wel een komma

Bijna de helft van de scholen in Gelderland heeft aangegeven ambities te hebben met cultuureducatie. Op de jaarlijkse ontmoetingsdag, woensdag 23 november, zetten we dus geen punt achter CMK Gelderland. We plaatsen een komma. Aanmelden kan vanaf vandaag. 
Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor Dans in het Speciaal Onderwijs. Lees het verhaal van de Praktijkschool, waar jongeren zich met creative dance ontwikkelen. En wil je meer leren? Bezoek de Studiedag Dans in het Speciaal Onderwijs.

We zien je graag!
Miranda Siemelink
Projectleider CMK Gelderland

 
 
23 november 2016 uitnodiging ontmoetingsdag
23 november 2016 uitnodiging ontmoetingsdag

Woensdag 23 november zetten we geen punt achter CMK Gelderland! Tijdens onze jaarlijkse ontmoetingsdag oogsten we ervaringen, delen succesfactoren, leren van onderzoekresultaten en doen inspiratie op voor de komende jaren. Bijna de helft van de scholen in Gelderland heeft namelijk aangegeven ambities te hebben met cultuureducatie! We plaatsen dus vooral een komma. 

Edwin van Meerkerk (Radboud Universiteit) presenteert zijn onderzoeksresultaten: hij volgde de ontwikkeling van leerkrachten tijdens de eerste periode CMK; gedeputeerde Josan Meijers blikt vooruit met ambities en verwachtingen voor de tweede fase 'CMK Gelderland 2017-2020'; er is een inspirerende kunstproeverij met ondermeer live painting, tapekunst, beeldend werken op enorme touch screens, videomapping en 3D-kwasten in een Virtual reality lab. Er zijn speeddates met de educatie-coördinatoren van o.a. Introdans, de Nieuwe Oost en het Kröller-Müller Museum. We ronden de middag af met een letterlijke proeverij en volop gelegenheid ervaringen uit te wisselen.

Wij nodigen je dus van harte uit voor een heerlijke ontmoetingsmiddag van en voor alle deelnemers aan het Gelderse programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Je kun je vanaf nu aanmelden. Meer informatie vindt je op de website van Cultuurmij Oost.

Lees verder ›
 
 
Speciaal voor jou: dans in het Praktijkonderwijs
Speciaal voor jou: dans in het Praktijkonderwijs

“Als ik zeg: springen, draaien jullie om je as; als ik zeg zitten, blijven jullie staan”, dansdocent Mareike MacLean-Falke begint de dansles voor twaalf leerlingen van het Praktijkonderwijs in Zutphen met een vrolijke warming up. Grijnzende gezichten zijn het gevolg van de tegendraadse instructies. De eerste en tweede klassers geven er met zichtbaar plezier gehoor aan.

De afgelopen weken hebben ze al reproductieve lessen Jazz-Streetdance en Breakdance gehad. Vandaag mogen ze zelfstandig werken: de mooiste en leukste bewegingen uit de eerdere lessen kiezen en bij elkaar brengen tot een korte dans. Zo maken ze kennis met hun eigen creativiteit: want hoe kun je zelf iets maken? 

Lees verder ›
 
 
Nieuws
 
Geen punt
 
Lokale convenanten cultuureducatie: hoe werkt het?

22 september 2016

 
Scholen ontwikkelen hun eigen cultuuronderwijs. Culturele partners helpen daarbij betekenis en richting aan te geven. Gemeenten onderzoeken of hun opdracht...   Lees verder ›
 
Geen punt
 
Meer dan helft Gelderse scholen toont ambities voor CMK periode 2017-2020

29 september 2016

 
Cultuurmij Oost heeft maar liefst 117 projectvoorstellen ontvangen voor de nieuwe regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020. In deze projecten geven...   Lees verder ›
 
 
Bijeenkomsten
 
12
okt
 
 
Inspiratiedag Dans in het Speciaal onderwijs
 
Door te dansen en te bewegen leer je over jezelf, over de ander en je omgeving. Dans sluit aan bij de natuurlijke bewegingsdrang van leerlingen en bij hun...   Lees verder ›
 
 
23
nov
 
 
Jaarlijkse ontmoetingsdag CMK Gelderland 'Geen punt'
 
Woensdag 23 november zetten we geen punt achter CMK Gelderland! Tijdens onze jaarlijkse ontmoetingsdag oogsten we ervaringen, delen succesfactoren, leren van...   Lees verder ›
 
 
 
Cultuur Oost
Vossenstraat 6
6811 JL Arnhem
telefoon: 026 351 90 29
email: info@cultuuroost.nl
 
Onze activiteiten worden mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland
en het Fonds voor Cultuurparticipatie.
 
Deze nieuwsbrief is online te bekijken.   U kunt zich afmelden voor deze nieuwsbrief.
Verzonden met iMailingtool