Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
  21 april 2016
 

Nieuwe manieren van samenwerken

Dans en drama zijn natuurlijk geen onbekende vakken op de basisschool. De manier waarop de disciplines en de expertise van de kunstenaars en vakdocenten bij een aantal CMK-scholen in Gelderland worden ingezet, zijn evenwel vernieuwend. Samen voor de klas, live coaching van de leerkracht bij het inzetten van dans en drama en een volwaardige integratie van de competenties die kinderen in de 21-e eeuw nodig hebben. In deze nieuwsbrief laten we twee bijzondere projecten zien: Het Palet in Hattem ontwikkelt een complete leerlijn dans voor àlle kinderen (én drama, muziek, beeldend) en de Sccsschl 3.0 in Zelhem werkte voor het eerst met een simulatiespel: dit had een intens leerproces tot gevolg. Laat je inspireren!

 
 
Theatermaker aan de slag in het basisonderwijs
Theatermaker aan de slag in het basisonderwijs

“De opleiding  Van Kunstenaar tot Collega heeft mij op het pad gebracht om met mijn vak drama iets heel nieuws te doen. Je krijgt een goede theoretische onderbouwing, waarmee je ook echt bij de scholen binnenkomt.” Aan het woord is theatermaker Theo Soontiëns. Hij deed een stage op de Sccsschl 3.0 in Zelhem, een bijzondere school waar kinderen leren werken vanuit hun passie. "Ik heb een simulatiespel ingezet en dat werd veel intenser dan gedacht. Het was een leerzaam traject voor de kinderen, voor mij, en voor het team."

Lees verder ›
 
 
Vakdocent dans coacht de leerkrachten van Het Palet
Vakdocent dans coacht de leerkrachten van Het Palet

Bij haar danslessen gebruikt dansdocent Debora Heijne thema's uit de belevingswereld van kinderen. Alledaagse handelingen als opstaan, douchen en ontbijten bij de kleintjes en een onderwerp als toveren bij groep 6. Zij is vandaag te gast als vakdocent bij basisschool Het Palet in Hattem. “Dit is het begin. Het is onze startdag dans voor alle groepen en het is de bedoeling een complete leerlijn te ontwikkelen”, vertelt Joanneke Elbrecht, de interne cultuurcoördinator van Het Palet. 

Lees verder ›
 
 
Nieuws
 
Dans en drama op de basisschool
 
Ook meedoen aan CMK Gelderland?

20 april 2016

 
Binnenkort komt het Fonds voor Cultuurparticipatie met de nieuwe regeling Cultuureducatie met kwaliteit 2017-2020. Houd onze website in de gaten voor...   Lees verder ›
 
 
Bijeenkomsten
 
17
mei
 
 
COP School centraal
 
Dit is een besloten Community of Practice bijeenkomst voor de betrokkenen bij de lijn School Centraal.   Lees verder ›
 
 
23
mei
 
 
COP Kind centraal
 
Dit is een besloten Community of Practice bijeenkomst voor de betrokkenen bij de lijn Kind Centraal.    Lees verder ›
 
 
23
nov
 
 
Jaarlijkse ontmoetingsdag CMK Gelderland 'Geen punt'
 
Woensdag 23 november zetten we geen punt achter CMK Gelderland! Tijdens onze jaarlijkse ontmoetingsdag oogsten we ervaringen, delen succesfactoren, leren van...   Lees verder ›
 
 
 
Cultuur Oost
Vossenstraat 6
6811 JL Arnhem
telefoon: 026 351 90 29
email: info@cultuuroost.nl
 
Onze activiteiten worden mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland
en het Fonds voor Cultuurparticipatie.
 
Deze nieuwsbrief is online te bekijken.   U kunt zich afmelden voor deze nieuwsbrief.
Verzonden met iMailingtool