Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
  22 juni 2015
 

Cultureel Erfgoed: nieuwe leerlijnen via CMK

 

Cultureel erfgoed is 'hot' in het Gelderse programma Cultuureducatie met Kwaliteit. In de regio Rivierenland is een groots project gelanceerd: een digitale doorlopende leerlijn voor alle groepen met een prachtige website als basis. Erfgoed wordt hierin beleefbaar gemaakt met alle kunstdisciplines. Voor Reizen in de Tijd is ook al veel belangstelling vanuit andere regio's, het zou fantastisch zijn als het project op heel veel scholen een plek krijgt in het onderwijs.

In de regio rond Nijmegen ontwikkelt spo Condor een bijzondere eigen leerlijn erfgoedonderwijs. De scholen van Condor werken met C-zicht, het competentiemodel cultuureducatie, de nieuwe leerlijn sluit hier dan ook naadloos op aan. In het artikel zie je ook een mooi filmpje over beoordelingsinstrumenten.

Op 23 september vindt de jaarlijkse ontmoetingsdag plaats voor en van alle deelnemers aan het programma cultuureducatie met kwaliteit in Gelderland. Meld je vast aan met de link onderin deze nieuwsbrief!

 

 
 
Lancering digitale leerlijn Reizen in de Tijd
Lancering digitale leerlijn Reizen in de Tijd

250 leerkrachten aan de slag met erfgoed

"Er komen weer andere tijden aan met meer cultuureducatie naast taal en rekenen". Met deze woorden opent Anita Burlet bestuurder van de personele unie Fluvium, Spoenk en SPGG de gemeenschappelijke studiedag voor 250 leerkrachten in Tiel en wijde omgeving. Vandaag vindt de lancering plaats van Reizen in de Tijd. Welk verleden bepaalt ons heden? Hoe gebeurt dat en wat vinden wij daarvan? Wat doen wij met ons verleden? Wat kunnen en willen we er nog mee? Reizen in de Tijd is een gloednieuwe doorlopende leerlijn erfgoed waarin kinderen van groep 1 tot en met 8 antwoorden vinden op deze vragen.

Lees verder ›
 
 
Cultureel erfgoedonderwijs op alle Condorscholen
Cultureel erfgoedonderwijs op alle Condorscholen

Nieuwe eigen leerlijn cultureel erfgoed

 “Als het loopt, op niveau is en het brengt de kinderen wat we willen, dan hebben we iets goeds neergezet.” Aan het woord zijn de stuwende krachten achter een zelf ontwikkelde leerlijn cultureel erfgoed: Johannet König en Lilian Mooij. Beiden zijn leerkracht en interne cultuurcoördinator op respectievelijk basisschool Op Weg in Ooij en Sint Joris in Heumen. Dit schooljaar maken zij een eigen leerlijn cultureel erfgoed startklaar voor alle klassen op de tien basisscholen van stichting primair onderwijs Condor, die verspreid liggen over acht dorpen rond Nijmegen. 

Lees verder ›
 
 
Nieuws
 
Cultureel Erfgoed: nieuwe leerlijnen via CMK
 
Waarom is cultuuronderwijs belangrijk voor kinderen?

18 juni 2015

 
Zo’n 350 scholen, 2.000 leerkrachten, 165 kunstvakdocenten/educatief medewerkers en 45.000 kinderen zijn al in Gelderland betrokken bij het programma CMK....   Lees verder ›
 
Cultureel Erfgoed: nieuwe leerlijnen via CMK
 
Raadsel van de Raaf: beleef het verleden

21 juni 2015

 
Met het Raadsel van de Raaf, een nieuw archeo-spel ontdekken kinderen het verleden van hun eigen omgeving. Met vondsten uit de bodem houden ze het verleden...   Lees verder ›
 
 
Bijeenkomsten
 
20
apr
 
 
CMK Symposium Bewust Cultuuronderwijs
 
Voor veel scholen gaat cultuuronderwijs over meer dan leren kunst te begrijpen en te doorgronden. Het gaat ook over persoonlijke ontwikkeling: leren creëren,...   Lees verder ›
 
 
 
Cultuur Oost
Vossenstraat 6
6811 JL Arnhem
telefoon: 026 351 90 29
email: info@cultuuroost.nl
 
Onze activiteiten worden mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland
en het Fonds voor Cultuurparticipatie.
 
Deze nieuwsbrief is online te bekijken.   U kunt zich afmelden voor deze nieuwsbrief.
Verzonden met iMailingtool