Filmpje Reizen in de Tijd genomineerd voor internationale prijs

Rens in het archief

De korte informatieve film Rens in het archief is genomineerd voor een internationale prijs. De film is gemaakt door Björn Sluiter en Taatske Pieterson in opdracht van Regionaal Archief Rivierenland en Erfgoed Gelderland voor de digitale leerlijn Reizen in de Tijd, een van de succesvolle projecten van CMK Gelderland.
 
The SPA Film Festival on Archives and Records Management nomineerde de film. In januari riep de organisatie archieven over de hele wereld op om films in te zenden die het belang van archieven laten zien. In totaal waren er 62 inzendingen voor drie categorieën. Het Regionaal Archief Rivierenland en Erfgoed Gelderland dingen mee in het internationale filmfestival van de International Council on Archives te Seoul van 9 - 15 september 2016 in de categorie Beste film. 

In 5 minuten laat Rens zien hoe een archief werkt en vooral wat de betekenis is van het archief voor een samenleving. Tijdens het Internationale Congres voor Archivarissen dat van 5 tot 10 september 2016 in Seoul, Zuid-Korea plaatsvindt, wordt de winnaar bekend gemaakt. Film CMK project Reizen in de Tijd genomineerd voor internationale prijs. Stem ook. Stem op Rens in het Archief

 Je kunt het filmpje hier bekijken.