Dertig nieuwe projectleiders geïnspireerd van start

Kennismaken met elkaar

Donderdag 1 november kwamen 30 nieuwe projectleiders uit heel Gelderland bij elkaar in Theater de Leeuw in de Arnhemse wijk Klarendal. De komende twee jaar zijn zij verantwoordelijk voor een nieuw CMK-project. Programmacoördinator van Cultuurmij Oost, Francien Simons, organiseerde een middag in het teken van kennismaking. Kennismaken met elkaar en met de inhoud. En natuurlijk werd voorzien in een goede portie kunst! Lobke Meekers en Marcelle Hilgers van IDKR8 lieten de projectleiders schetsen, onderzoeken, reflecteren en ervaringen delen. Met handvatten hoe kunsteducatie eruit kan zien op school. Zo werd iedereen goed WAKKER.*

Jan Hesseling (KicK), Mike van de Koppel (bs ‘t Holthuus, Huissen) en Carla Plaisier (Cultuurmij Oost) illustreerden in een panelgesprek hoe je met een jaarthema 20 scholen betrekt, en dat ICC-ers daarin een belangrijke rol spelen. Maar lieten ook een heel verfrissend geluid horen: borgen? gewoon beginnen en dan merken dat je het vast wil houden; geld? niet zeuren, gewoon doen!  Een good practice dus. De projectleiders kwamen met vragen als 'Hoe werkt visieontwikkeling in een team?, Hoe creëer ik draagvlak? Hoe krijg ik het team mee? Hoe houd ik de motor draaiend? Waar beleg ik de borging? Herkenbare vragen die in de COP's uitgewerkt worden. 

Met een drankje zijn de kennismakingen bezegeld en werden de eerste afspraken voor de COP's gemaakt.

*Let op: WAKKER komt op 22 februari in uitgebreidere vorm terug. Schoolteams die met elkaar gevoed willen worden zijn welkom bij deze dag, die Cultuurmij Oost samen met IDkr8 organiseert. Binnenkort volgt meer informatie. 

Kennismaken met elkaar en de inhoud.
Kennismaken met elkaar en de inhoud.
Portretteren. Reflecteren. Onderzoeken. Creëren. Ervaringen delen. Vrijheid vergroten. Foto's: Danielle Corbijn.
Portretteren. Reflecteren. Onderzoeken. Creëren. Ervaringen delen. Vrijheid vergroten. Foto's: Danielle Corbijn.